Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

Fondovi i programi EU

(preuzeto sa sajta IPA programa prekogranične saradnje Bugarska - Srbija)

EU                                                                CBC Bulgaria Serbia

Ministarstvo za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske
(Upravljačko telo Programa)

u saradnji sa

Kancelarijom za evropske integracije Vlada Republike Srbije
(Nacionalno telo Programa)

 Objavili su 17. avgusta 2015. godine prvi javni poziv za prikupljanje predloga projekata u cilju poboljšanja prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Program je ko-finansiran iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II fond) Evropske unije.

Opšti cilj Programa je postizanje uravnoteženog i održivog razvoja pograničnog regiona između Bugarske i Srbije kao dela evropskog prostora, koji bi bio postignut kroz planiran ekonomski rast, prilagođavanje klimatskim promenama i unapređenje sistema obrazovanja.

Ukupna suma izdvojena za prvi poziv za prikupljanje predloga projekata je  12,687,304.24 evra.

Opširnije...

Obaveštavamo velika, mala i srednja preduzeća, kao i pojedince, koji su tokom 2011/12. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva, da je otvoren konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju, koju već tradicionalno, šestu godinu zaredom, dodeljuje Balkanski fond za lokalne inicijative - BCIF, u saradnji sa USAID-om, Institutom za održive zajednice (ISC) i Timom Vlade Republike Srbije za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU). Konkurs je otvoren 3. oktobra i trajaće do 2. novembra 2012. godine.

Opširnije...

Program integrisane podrške inovacijama, koji finansira EU i realizuje se u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisao je JAVNI POZIV za obuku i trening malih i srednjih preduzeća u okviru PROGRAMA ZA UNAPREĐENJE INOVACIJA. Cilj Programa za unapređenje inovacija je podsticanje tehnoloških inovacija u malim i srednjim preduzećima, kroz besplatnu obuku i trening za započinjanje i realizovanje inovativnih aktivnosti.

Dokumenta za prijavljivanje mogu se preuzeti u prostorijama Programa integrisane podrške inovacijama, ili na web sajtu http://www.iisp.rs/Register-for-support

Opširnije...

Nagradni konkurs za najbolju preduzetnicu godine - "Žena za 5"

Opportunity Banka

RASPISUJE KONKURS

za dodelu nagrade za najbolju preduzetnicu godine

"ŽENA ZA 5"

Opportunity Banka, drugi put za redom, raspisuje konkurs izbor najbolje preduzetnice godine, u nameri da ženama u preduzetništvu pruži  javnu podršku, da ih motiviše ka samozapošljavanju i da im pruži pomoć u razvoju sopstvenog biznisa, kao i da promoviše uspešne modele ženskog preduzetništva.

Opširnije...

Meru podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za jačanje inovativnosti sprovodi Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i mrežom regionalnih agencija/centara. Javnim pozivom za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Mere utvrđuju se ciljevi, namena sredstava, način korišćenja sredstava i praćenje realizacije Mere.

Rok za podnošenje prijava je 15. jun 2011. godine.

Opširnije...

Projekat "Osnaživanje i edukacija žena u agrobiznisu", sprovodi se sa ciljem da nezaposlenim ženama u Nišavskom i Topličkom okrugu omogući ekonomsku nezavisnost i smanjenje siromaštva, kroz motivaciju, pružanje edukacije i pripremu za pokretanje sopstvenog poslovanja, odnosno samozapošljavanje. Projekat finansira USAID Agrobiznis Projekat, a realizuje ga Udruženje poslovnih žena Niš, čije su članice takođe preduzetnice koje su prepoznale potrebu da svoje iskustvo podele sa drugim ženama i omoguće im da kroz projekat prepoznaju mogućnosti koje nudi sopstveno poslovanje, kao i šanse koje imaju na tržištu. Centar za žensko preduzetništvo "Teodora" RPK Niš, kao partner, pružiće kompletnu logističku podršku realizaciji projekta.

Pravo na učešće imaju nezaposlene žene iz Nišavskog i Topličkog okruga, koje imaju iskustva u poljoprivredi i ideju kako da pokrenu sopstveno poslovanje, ili su u procesu pokretanja sopstvenog poslovanja u ovoj oblasti i neophodna su im dodatna znanja i veštine koje će im u tome pomoći.

Opširnije...

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja RS raspisalo je 25. avgusta 2010. godine Javni oglas za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa o rasporedu i korišćenju sredstava namenjenih za razvoj inovativnih klastera za 2010. godinu. Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju ovog Programa iznose 30.000.000,00 dinara.

Opširnije...

Strana 1 od 2

 

 

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Pratite nas

  Regionalna privredna komora Niš, YouTube page LInkedIn RPK Nis@rpknis

Članarina 2017

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
decembar 2017
pon uto sre čet pet sub ned
1
Niš, Serbia
Velika sala PKS - RPK Niš
Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog [...]
Datum :  petak, 01 decembar 2017
2
No Image
Niš, Serbia
Radionica će biti održana u sali broj 8, zgrada Univerziteta u Nišu, Univerzitetski Trg broj 2
Datum :  subota, 02 decembar 2017
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Niš, Serbia
Velika sala PKS - RPK Niš
Sednica će se održati u utorak, 12. decembra 2017. godine sa početkom u 13.00 časova u [...]
Datum :  utorak, 12 decembar 2017
13
14
Niš, Serbia
Velika sala PKS - RPK Niš
Privredna komora Srbije zajedno sa partnerima BFI i Weidinger and Partners iz Austrije, [...]
Datum :  četvrtak, 14 decembar 2017
15
16
17
18
19
20
21
Niš, Serbia
PKS - RPK Niš
Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom finansija RS, Upravom za sprečavanje [...]
Datum :  četvrtak, 21 decembar 2017
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top