Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

Fondovi i programi EU

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 25. decembra 2017. raspisalo je prvi javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – kupovinu nove mehanizacije i opreme. Zahtevi za odobravanje prava na podsticaje se mogu podneti do 26. februara 2018. godine.

Javni poziv za kupovinu novih traktora biće raspisan 4. januara 2018. godine, a rok za podnošenje zahteva biće od tog dana do 26. februara 2018. godine.

Visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 80 odsto, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se investicija odnosi na upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća i ostali usevi (određene vrste žitarica i industrijskog bilja). Za opremu i mehanizaciju mogu da konkurišu poljoprivrednici za sve vrste proizvodnje sa ograničenjima u pogledu minimalnog poseda a zatim da li je reč o žitaricama, voću ili povrtnjaku.

Opširnije...

(preuzeto sa sajta IPA programa prekogranične saradnje Bugarska - Srbija)

EU                                                                CBC Bulgaria Serbia

Ministarstvo za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske
(Upravljačko telo Programa)

u saradnji sa

Kancelarijom za evropske integracije Vlada Republike Srbije
(Nacionalno telo Programa)

 Objavili su 17. avgusta 2015. godine prvi javni poziv za prikupljanje predloga projekata u cilju poboljšanja prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Program je ko-finansiran iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II fond) Evropske unije.

Opšti cilj Programa je postizanje uravnoteženog i održivog razvoja pograničnog regiona između Bugarske i Srbije kao dela evropskog prostora, koji bi bio postignut kroz planiran ekonomski rast, prilagođavanje klimatskim promenama i unapređenje sistema obrazovanja.

Ukupna suma izdvojena za prvi poziv za prikupljanje predloga projekata je  12,687,304.24 evra.

Opširnije...

Obaveštavamo velika, mala i srednja preduzeća, kao i pojedince, koji su tokom 2011/12. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva, da je otvoren konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju, koju već tradicionalno, šestu godinu zaredom, dodeljuje Balkanski fond za lokalne inicijative - BCIF, u saradnji sa USAID-om, Institutom za održive zajednice (ISC) i Timom Vlade Republike Srbije za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU). Konkurs je otvoren 3. oktobra i trajaće do 2. novembra 2012. godine.

Opširnije...

Program integrisane podrške inovacijama, koji finansira EU i realizuje se u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisao je JAVNI POZIV za obuku i trening malih i srednjih preduzeća u okviru PROGRAMA ZA UNAPREĐENJE INOVACIJA. Cilj Programa za unapređenje inovacija je podsticanje tehnoloških inovacija u malim i srednjim preduzećima, kroz besplatnu obuku i trening za započinjanje i realizovanje inovativnih aktivnosti.

Dokumenta za prijavljivanje mogu se preuzeti u prostorijama Programa integrisane podrške inovacijama, ili na web sajtu http://www.iisp.rs/Register-for-support

Opširnije...

Nagradni konkurs za najbolju preduzetnicu godine - "Žena za 5"

Opportunity Banka

RASPISUJE KONKURS

za dodelu nagrade za najbolju preduzetnicu godine

"ŽENA ZA 5"

Opportunity Banka, drugi put za redom, raspisuje konkurs izbor najbolje preduzetnice godine, u nameri da ženama u preduzetništvu pruži  javnu podršku, da ih motiviše ka samozapošljavanju i da im pruži pomoć u razvoju sopstvenog biznisa, kao i da promoviše uspešne modele ženskog preduzetništva.

Opširnije...

Meru podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za jačanje inovativnosti sprovodi Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i mrežom regionalnih agencija/centara. Javnim pozivom za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Mere utvrđuju se ciljevi, namena sredstava, način korišćenja sredstava i praćenje realizacije Mere.

Rok za podnošenje prijava je 15. jun 2011. godine.

Opširnije...

Projekat "Osnaživanje i edukacija žena u agrobiznisu", sprovodi se sa ciljem da nezaposlenim ženama u Nišavskom i Topličkom okrugu omogući ekonomsku nezavisnost i smanjenje siromaštva, kroz motivaciju, pružanje edukacije i pripremu za pokretanje sopstvenog poslovanja, odnosno samozapošljavanje. Projekat finansira USAID Agrobiznis Projekat, a realizuje ga Udruženje poslovnih žena Niš, čije su članice takođe preduzetnice koje su prepoznale potrebu da svoje iskustvo podele sa drugim ženama i omoguće im da kroz projekat prepoznaju mogućnosti koje nudi sopstveno poslovanje, kao i šanse koje imaju na tržištu. Centar za žensko preduzetništvo "Teodora" RPK Niš, kao partner, pružiće kompletnu logističku podršku realizaciji projekta.

Pravo na učešće imaju nezaposlene žene iz Nišavskog i Topličkog okruga, koje imaju iskustva u poljoprivredi i ideju kako da pokrenu sopstveno poslovanje, ili su u procesu pokretanja sopstvenog poslovanja u ovoj oblasti i neophodna su im dodatna znanja i veštine koje će im u tome pomoći.

Opširnije...

Strana 1 od 2

 

 

Dualno obrazovanje

Dualno obrazovanje

 Dualno obrazovanje - Izjava o nameri Izjava o nameri za poslodavca           Uputstvo za popunjavanje izjave

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Članarina 2018

Članarina 2018

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
februar 2019
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
Beograd, Serbia
PKS, velika sala
  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Privredna komora Srbije organizuju javnu [...]
Datum :  utorak, 05 februar 2019
6
7
8
No Image
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
PKS – RPK Niš u saradnji sa emisijom o poljoprivredi AgroJug, organizuje savetovanje „Stanje [...]
Datum :  petak, 08 februar 2019
9
10
11
12
13
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Udruženje za hemisku, gumarsku industriju i industriju nemetala PKS i Služba za cirkularnu [...]
Datum :  sreda, 13 februar 2019
14
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj u cilju realizacije Strategije [...]
Datum :  četvrtak, 14 februar 2019
15
16
17
18
19
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
    Privredna komora Srbije u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca – Ministarstvo [...]
Datum :  utorak, 19 februar 2019
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top