Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

Najnovije vesti

U utorak, 19. februara 2019. godine u PKS RPK Niš, održana je obuka računovođa o proceni rizika od pranja novca i finansiranja terorizma. O proceni rizika i praktičnoj primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma govorila je Danijela Tanić Zafirović, rukovodilac Odseka za nadzor u Upravi za sprečavanje pranja novca i koordinator podgrupa za procenu ranjivosti nefinansijskog sistema od pranja novca.

Opširnije...

U Privrednoj komori Srbije - RPK Niš, 24. janura 2019. godine, u organizaciji Uprave carina, održan je seminar o novom Carinskom zakonu, namenjen najvećim uvoznicima, izvoznicima, prevoznicima i špediterima, koji učestvuju u carinskom postupku. Posebno su naznačeni i pojašnjeni segmenti novog Carinskog zakona, koji su od značaja za racionalno i efikasno poslovanje privrednika, koji se bave uvozom, izvozom i špedicijom. Naglašeno je i da je Novim Carinskim zakonom dostignut visok nivo usaglašenosti sa novim Carinskim zakonom EU. 

Opširnije...

U organizaciji PKS - RPK Niš organizovani su Info dani o dualnom obrazovanju, 16.01.2019.g. u Pirotu, 22.01.2019.g. u Prokuplju i 23.01.2019. g. u Nišu. Info dan je namenjen predstavnicima privrednih subjekata i škola koje žele da se uključe u proces dualnog obrazovanja. Cilj ovog događaja je bio da se na jednom mestu susretnu svi učesnici ovog procesa, da se omogući bolja informisanost, daju odgovori na ključna pitanja vezana za dualno obrazovanje i uključi što više privrednih subjekata i škola u implementaciju dualnog obrazovanja. Na događaju je predstavljen model dualnog obrazovanja u Srbiji, pravni okvir koji reguliše ovu oblast, uloga, prava i obaveze svih učesnika u procesu implementacije dualnog obrazovanja.

Opširnije...

NAGRAĐENI NAJBOLJI U 2018. GODINI

U svečanoj atmosferi, uz prisustvo velikog broja privrednika, predstavnika privrednih društava sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga i medija, u utorak 11. decembra održana je peta sednica Parlamenta privrednika PKS-RPK Niš. Pored izveštaja o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama, koje je kao predstavnik PKS prezentovala g-đa Nermina Ljubović, zamenik generalnog sekretara PKS, na skupu je predstavljen i izveštaj o radu Regionalne privredne komore Niš u 2018. godini, kao i pregled pokrenutih i realizovanih lokalnih inicijativa, koje su rezultat tesne saradnje i komunikacije sa brojnim privrednim društvima sa područja tri navedena okruga.

Opširnije...

U organizaciji Udruženja za saobraćaj Privredne komore Srbije, Centra za stručno osposobljavanje u transportu i Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, u četvrtak 29.novembra 2018 godine,  održan je seminar pod nazivom “Aktuelnosti iz oblasti prevoza tereta u drumskom saobraćaju”. Seminar je bio namenjen vlasnicima, direktorima, rukovodiocima i zaposlenima u privrednim društvima koja vrše prevoz tereta u drumskom saobraćaju, zatim onima koji obavljaju javni prevoz za sopstvene potrebe u domaćem ili međunarodnom saobraćaju, kao i korisnicima TIR sistema. 

Privrednici su na seminaru imali prilike da se upoznaju sa novim odredbama Zakona o izmenama zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, Zakona o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i aktuelnostima u međunarodnom prevozu tereta i TIR sistema.

U sklopu programa „Decenija preduzetništva“ i kampanje za podršku ženskog preduzetništva, Regionalna privredna Кomora Niš i Кomercijalna banka AD Beograd organizovale su, 27.11.2018. godine u prostorijama PKS-RPK Niš, prezentaciju proizvoda i usluga Кomercijalne banke u cilju predstavljanja pogodnosti i podrške za razvoj preduzetništva i malog biznisa. Na prezentaciji je najviše bilo reči o proizvodima i uslugama koje Komercijalna banka nudi upravo u svrhu podrške i pomoći razvoju preduzetništva u Srbiji, a obuhvatila je sve aspekte poslovanja u odnosu sa klijentima – od otvaranja i vođenja računa, digitalnih kanala, kreditno-depozitnog poslovanja do sveobuhvatne podrške za zaposlene.

Opširnije...

Strana 1 od 92

 

 

Dualno obrazovanje

Dualno obrazovanje

 Dualno obrazovanje - Izjava o nameri Izjava o nameri za poslodavca           Uputstvo za popunjavanje izjave

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Članarina 2018

Članarina 2018

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
februar 2019
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
Beograd, Serbia
PKS, velika sala
  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Privredna komora Srbije organizuju javnu [...]
Datum :  utorak, 05 februar 2019
6
7
8
No Image
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
PKS – RPK Niš u saradnji sa emisijom o poljoprivredi AgroJug, organizuje savetovanje „Stanje [...]
Datum :  petak, 08 februar 2019
9
10
11
12
13
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Udruženje za hemisku, gumarsku industriju i industriju nemetala PKS i Služba za cirkularnu [...]
Datum :  sreda, 13 februar 2019
14
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj u cilju realizacije Strategije [...]
Datum :  četvrtak, 14 februar 2019
15
16
17
18
19
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
    Privredna komora Srbije u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca – Ministarstvo [...]
Datum :  utorak, 19 februar 2019
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top