Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

Najnovije vesti

NAGRAĐENI NAJBOLJI U 2018. GODINI

U svečanoj atmosferi, uz prisustvo velikog broja privrednika, predstavnika privrednih društava sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga i medija, u utorak 11. decembra održana je peta sednica Parlamenta privrednika PKS-RPK Niš. Pored izveštaja o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama, koje je kao predstavnik PKS prezentovala g-đa Nermina Ljubović, zamenik generalnog sekretara PKS, na skupu je predstavljen i izveštaj o radu Regionalne privredne komore Niš u 2018. godini, kao i pregled pokrenutih i realizovanih lokalnih inicijativa, koje su rezultat tesne saradnje i komunikacije sa brojnim privrednim društvima sa područja tri navedena okruga.

Opširnije...

U organizaciji Udruženja za saobraćaj Privredne komore Srbije, Centra za stručno osposobljavanje u transportu i Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, u četvrtak 29.novembra 2018 godine,  održan je seminar pod nazivom “Aktuelnosti iz oblasti prevoza tereta u drumskom saobraćaju”. Seminar je bio namenjen vlasnicima, direktorima, rukovodiocima i zaposlenima u privrednim društvima koja vrše prevoz tereta u drumskom saobraćaju, zatim onima koji obavljaju javni prevoz za sopstvene potrebe u domaćem ili međunarodnom saobraćaju, kao i korisnicima TIR sistema. 

Privrednici su na seminaru imali prilike da se upoznaju sa novim odredbama Zakona o izmenama zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, Zakona o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i aktuelnostima u međunarodnom prevozu tereta i TIR sistema.

U sklopu programa „Decenija preduzetništva“ i kampanje za podršku ženskog preduzetništva, Regionalna privredna Кomora Niš i Кomercijalna banka AD Beograd organizovale su, 27.11.2018. godine u prostorijama PKS-RPK Niš, prezentaciju proizvoda i usluga Кomercijalne banke u cilju predstavljanja pogodnosti i podrške za razvoj preduzetništva i malog biznisa. Na prezentaciji je najviše bilo reči o proizvodima i uslugama koje Komercijalna banka nudi upravo u svrhu podrške i pomoći razvoju preduzetništva u Srbiji, a obuhvatila je sve aspekte poslovanja u odnosu sa klijentima – od otvaranja i vođenja računa, digitalnih kanala, kreditno-depozitnog poslovanja do sveobuhvatne podrške za zaposlene.

Opširnije...

U PKS-RPK NIŠ POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI U OKVIRU PROJEKTA “ADA TECHAK”

Uporedo sa edukacijom budućih instruktora iz oblasti auto-industrije, koji će usled povećanja potrebe za radnom snagom, ali i stručnim kadrom u ovoj oblasti na području niškog regiona, u narednom periodu  obučavati 200 radnika u firmama iz ovog sektora, u četvrtak, 22.novembra, Regionalna privredna komora Niš organizovala je još jedan važan događaj – potpisivanje protokola o saradnji između svih zainteresovanih strana u projektu “ADA TechAK”. Reč je o projektu koji će omogućiti obuku iz oblasti poznavanja savremenih mašina i kontrole kvaliteta na instruktorskom nivou. U prisustvu Gradonačelnika Grada Niša, Darka Bulatovića i predstavnika komorskog sistema Srbije, sporazume o saradnji potpisali su BFI Burgerland (Agencija za treninge i edukaciju Federalne komore Austrije), Privredna komora Srbije, Grad Niš, Elektronski fakultet Niš, Mašinski fakultet Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje. Jirgen Garndtis, predstavnik BFI Burgerland izrazio je zadovoljstvo što austrijski eksperti mogu doprineti unapređenju rada i menadžmenta u oblasti auto-industrije, dok ovaj program kao šansu prepoznaje i Univerzitet, to jest, Mašinski fakultet u Nišu, čiji je prodekan, dr Predrag Janković u ovim aktivnostima prepoznao mogućnost da se i studentima tehničkih nauka omogući sticanje praktičnih znanja.

Opširnije...

U okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o socijalnom preduzetništvu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Privredna komora Srbije, organizovali su okrugli sto na kome su prezentovana predložena zakonska rešenja. Nacrtom zakona uređuju se pojam, ciljevi i načela socijalnog preduzetništva, uslovi za sticanje statusa socijalnog privrednog društva i socijalnog preduzetnika, prava i obaveze socijalnog privrednog društva, odnosno socijalnog preduzetnika, korisnici, podsticanje razvoja socijalnog preduzetništva, evidencije, nadzor i druga pitanja od značaja za socijalno preduzetništvo. Skupu održanom 19. novembra ove godine u prostorijama PKS-RPK Niš osim Bojane Stanić, državne sekretarke u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvovali su i Miloš Janković pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sanja Gavranović viši savetnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Katarina Denčić samostalni savetnik u istom Ministarstvu.

U petak 02. novembra 2018. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije – Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, u Nišu održana je radionica za posrednike u prometu nepokretnosti na temu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Radionicu je organizovala Privredna komora Srbije, RPK Niš u saradnji sa Ministarstvom finansija, Upravom za sprečavanje pranja novca, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Sektorom tržišne inspekcije. 

Opširnije...


Na inicijativu Sekcije profesionalnih upravnika zgrada,  29. oktobra 2018. godine u PKS RPK Niš održan je sastanak sa pedstavnicima gradske uprave na temu „Bezbednost zgrada u Nišu“. Sastanku su prisustvovali Bratislav Vučković, većnik za komunalne delatnosti, Miroljub Čupić, vd direktor JP „Nišstan“, Tihomir Perić, većnik za inspekcijske poslove i Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga. Predstavnici grada i upravnog okruga odgovarali su na pitanja upravnika zgrada o aktuelnim problemima koji se tiču ne samo bezbednosti zgrada u Nišu već i drugih problema koje se javljaju u funkcionisanju i radu profesionalnih upravnika na terenu. 

Opširnije...

Strana 1 od 91

 

 

ADATechAK

JAVNI POZIV ZA TRENERE

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Članarina 2018

Članarina 2018

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
decembar 2018
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
Build Energy Team - BET u partnerstvu sa PKS - RPK Niša, a pod institucionalnim pokroviteljstvom [...]
Datum :  sreda, 05 decembar 2018
6
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - mala sala na I spratu
  KONSTITUTIVNA SEDNICA SEKCIJE ZA NISKOGRADNJU I VISOKOGRADNJU PKS-RPK NIŠ Dnevni red 1. [...]
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  EBRD pomaže malim i srednjim preduzećima da iskoriste svoje međunarodne trgovinske [...]
Datum :  četvrtak, 06 decembar 2018
7
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
    „Dualno obrazovanje najvažnija je tema za budućnost Srbije, za ekonomski rast i [...]
Datum :  petak, 07 decembar 2018
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top