Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

Najnovije vesti

U utorak, 12. juna 2018. godine, u PKS RPK Niš održana je jednodnevna obuka, organizovana od strane Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), Institutom za standardizaciju Srbije i Razvojnom agencijom Srbije pod nazivom ,,Uslovi i procedure dolaska do Srpskog i CE znaka usaglašenosti za mašine, ličnu zaštitnu opremu, električne, elektronske i medicinske uređaje"

Opširnije...

U utorak, 29.maja 2018.godine, u PKS- RPK Niš održan je seminar, organizovan od strane Privredne komore Srbije u saradnji sa Upravom carina, pod nazivom ,,Priprema za implementaciju automatizovanog uvoznog i izvoznog sistema''.

U okviru procesa dalje modernizacije Uprave carina, početkom septembra 2017.godine počela je pripremna faza Projekta za uvođenje automatizovanog uvoznog i izvoznog postupka, kao i kontrolnih sistema pomenutih postupaka. Uvođenje automatizovanih postupaka treba da omogući postepeno ispunjavanje evropskih standarda u primeni elektronskih sistema u carinskoj administraciji Republike Srbije. Rad na projektu, čiji je završetak planiran za septembar 2019.godine, finansiran je sredstvima iz pretpristupnih fondova EU (IPA 2013), dok Republika Srbija učestvuje u sufinansiranju.

Opširnije...

Privredni i makroekonomski pokazatelji pozitivni, vladavina prava i dalje upitna 

 

U Gradskoj kući u Nišu 21. maja  predstavljen je izveštaj Evropske komisije o Srbiji koji obuhvata period u poslednjih godinu i po dana. Šefica političkog sektora Delegacije Evropske unije u Srbiji Nora Hairinen je predstavljajući aktuelni izveštaj naglasila da je najveći napredak postignut na polju ekonomskog razvoja i makroekonomije, ali i da se mora dodatno raditi na području vladavine prava, nezavisnosti rada sudstva, borbi protiv korupcije i slobodi medija.

Opširnije...

Socijalna ekonomija šansa za zapošljavanje mladih

U niškom Oficirskom domu 24. maja održan je Internacionalni forum o zapošljavanju socijalno osetljivih kategorija stanovništva. Svrha foruma je razmena iskustva iz oblasti socijalnog preduzetništva, kao i promocija domaćih socijalnih preduzeća. 

Cilj foruma je stvaranje internacionalne mreže za razmenu znanja o socijalnim preduzećima, a uključuje gradove, opštine, stručnjake, neprofitne organizacije i institucije. Na otvaranju Foruma govorili su Bobam Matić, direktor Nacionane službe za zapošljavanje-Filijala Niš, Anto Janković iz Podgorice ispred Centra za ekonomski prosperitet i slobodu, Jan Voderatski iz Ambasade Republike Slovačke u Srbiji, Marija Radovanović GIZ IEP i Aleksandar Milićević, direktor PKS Regionalne privredne komore Niš.

Opširnije...

U sredu, 23. maja, u suorganizaciji PKS-RPK Niš, lokalnim privrednicima i medijima predstavljen je projekat „IPO Go! – Izađi na berzu“, koji ima za cilj da stimuliše razvoj srpske privrede kroz podizanje svesti o mogućnosti da izlaskom na Beogradsku berzu kompanije iz Srbije mogu da obezbede potreban kapital, kao i pružanje neophodne stručne pomoći kompanijama u ovom procesu.

Opširnije...

U sklopu programa profesionalnog usavršavanja za ovlašćene zastupnike i posrednike u osiguranju, 15. maja 2018, Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga bila je organizator i domaćin obuke sa ponovljenom temom "Prevare u osiguranju".

Opširnije...

Strana 1 od 87

 

 

Digitalizacija

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Pratite nas

  Regionalna privredna komora Niš, YouTube page LInkedIn RPK Nis@rpknis

Članarina 2018

Članarina 2018

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
jun 2018
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
Konferencija pod nazivom „Odgovorno upravljanje otpadom i poglavlje 27“ održava se u saradnji [...]
Datum :  ponedeljak, 04 jun 2018
5
6
7
8
9
10
11
12
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije, Nemačkom [...]
Datum :  utorak, 12 jun 2018
13
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
Razvojni program EU PRO održaće informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih [...]
Datum :  sreda, 13 jun 2018
14
15
16
17
18
19
No Image
Niš, Serbia
U sklopu programa profesionalnog usavršavanja za ovlašćene zastupnike i posrednike u osiguranju, [...]
Datum :  utorak, 19 jun 2018
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top