Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

Privrеdnа kоmоrа Srbiје – Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga bila je u utorak, 19. septembra2017, domaćin izuzetno posećene prezentacije Državna pomoć - programi podrške ММSPP, organizovane u saradnji sa Cеntrom zа privrеdnа pitаnjа PKS, Fondom za razvoj RS, Regionalnom razvojnom agencijom Jug, Nacionalnom službom za zapošljavanje - filijalom Niš i Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša.

Osnovni cilj održanog skupa bilo je informisanje predstavnika mikro, malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika o državnoj pomoći i merama podrške - aktuelnim programima namenjenim MMSPP sektoru do kraja 2017.godine.

Gđa mr Slobodanka Džinović-Kojić, samostalni savetnik u Centru za privredna pitanja PKS u svom izlaganju i prezentaciji upoznala je prisutne sa zakonskom regulativom u oblasti državne pomoći sa posebnim osvrtom na de minimis državnu pomoć. Tom prilikom je navela primere bespovratne državne pomoći namenjene MMSPP koji se mogu ostvariti učešćem na javnim pozivima za realizaciju programa Ministarstva privrede koji se realizuju preko Fonda za razvoj RS i Razvojne agencije Srbije. Imajući u vidu da je upitanju treći kvartal 2017. godine ukazala je na neohodnost pripreme predstavnika MMSPP  sektora za učešće na javnim pozivima  koji će biti  objavljeni početkom 2018. i pozvala  prisutne da seobrate PKS  kako za informacije tako i za bilo koji vid neophodne pomoći prilikom pripreme potrebne dokumentacije u cilju konkurisanja. 

G. dr Milan Ranđelović, načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte grada Niša, prisutne učesnike skupa detaljno je upoznao o merama lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša u cilju internacionalizacije, unapređenja konkurentnosti privrede i unapređenja saradnje privrede i naučno obrazovnih institucija kao iuslove iz programa  grada Niša za konkurisanje MMSPP sektora.

Predstavnik Foda za razvoj RS sa sedištem u Nišu, gđa Vesna Vučetić, direktor Sektora za upravljanje rizicima i rizičnim plasmanima upoznala je prisutne sa Programom podsticaja razvoja preduzetništva kroz finasijsku podršku za početnike u poslovanju (Start-Up krediti) i ukazala na povoljnije uslove za konkurisanje, prema odluci Vlade Republike Srbije od 7. septembra 2017.godine, kada je u pitanju Program podsticaja razvoja preduzetništva kroz razvojne projete.

G.Boban Matić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Niš,u svom izlaganju ukazao je na aktuelne javne pozive za koje još uvek ima sredstava i pozvao je poslodavce koji imaju nameru da konkurišu za podsticajna sredstva da se za pomoć obrate NSZ Filijali Niš.

Predstavnik  RRA „ Jug“, g.Ivan Mihailović, menadžer Sektora za razvoj ekonomije i ljudskih resursa, prestavio je sveprograme koji su bili aktuelni u 2017.i realizovali se preko RRA „ Jug". Tom prilikom, dao je sveobuhvatan pregled ostvarenih rezultata po lokalnim samoupravama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga.

Sastanak u PKS - RPK Niš bio  je dvanaesti  po redu, od aprila  2017. godine, u nizu sastanaka organizovanih po regionalnim komorama komorskog sistema i predstavlja početak kontinuirane komunikacije sa MMSPP o državnoj pomoći - aktuelnim programima u narednom periodu.

Na stručnom skupu iskazano je veliko interesovanje predstavnika MMSPP za državnu pomoć - bespovratna sredstava u cilju otvaranja novih privrednih društava, poboljšanja konkurentnosti postojećih privrednih društava i novog zapošljavanja, što je izazvalo diskusiju učesnika skupa i postavljanje brojnih pitanja.

Ovde možete preuzeti detaljne prezentacije:

Pres kliping:

http://tvzonaplus.rs/drzavna-pomoc-za-razvoj-privrede/

 

 

 

 

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Pratite nas

  Regionalna privredna komora Niš, YouTube page LInkedIn RPK Nis@rpknis

Članarina 2017

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
decembar 2017
pon uto sre čet pet sub ned
1
Niš, Serbia
Velika sala PKS - RPK Niš
Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog [...]
Datum :  petak, 01 decembar 2017
2
No Image
Niš, Serbia
Radionica će biti održana u sali broj 8, zgrada Univerziteta u Nišu, Univerzitetski Trg broj 2
Datum :  subota, 02 decembar 2017
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Niš, Serbia
Velika sala PKS - RPK Niš
Sednica će se održati u utorak, 12. decembra 2017. godine sa početkom u 13.00 časova u [...]
Datum :  utorak, 12 decembar 2017
13
14
Niš, Serbia
Velika sala PKS - RPK Niš
Privredna komora Srbije zajedno sa partnerima BFI i Weidinger and Partners iz Austrije, [...]
Datum :  četvrtak, 14 decembar 2017
15
16
17
18
19
20
21
Niš, Serbia
PKS - RPK Niš
Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom finansija RS, Upravom za sprečavanje [...]
Datum :  četvrtak, 21 decembar 2017
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top