Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

PKS - RPK Niš  je u četvrtak, 28. septembra 2017. bila domaćin Dana otvorenih vrata sa inspektorima, tokom kojeg su privrednici imali priliku da u direktnom jedan-na-jedan razgovoru sa inspektorima dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa radom inspekcija. Dan otvorenih vrata sa inspektorima organizovan je u saradnji sa USAID Projektom za bolje uslove poslovanja (USAID BEP), u sklopu preventivno-savetodavnih aktivnosti inspekcije.

Osnovni cilj ovog otvorenog dijaloga je da se privrednicima približi reforma inspekcijskog nadzora i otklone nejasnoće u vezi sa ulogom inspekcija, nadzorom nad primenom zakona i drugih propisa koje vrše i savetodavnim posetama koje obavljaju, procenom rizika, korišćenjem kontrolnih lista, ovlašćenjima i dužnostima. 

U dijalogu sa privrednicima, u okviru Dana otvorenih vrata sa inspektorima učestvovali su inspektori tržišne, poreske, građevinske, komunalne, poljoprivredne, turističke, sanitarne i zdravstvene inspekcije, kao i predstavnici inspekcije rada i inspekcije za zaštitu životne sredine, koji su odgovarali prisutnim predstavnicima privrede i šire zainteresovane javnosti na pitanja, razjašnjavali nedoumice, davali preporuke za unapređenje poslovanja i time pomogli pravovremenom uočitavanju i otklanjanju eventualnih propusta u radu. Predstavnici inspekcijskih organa diskutovali su sa privrednicima o otvorenim pitanjima iz njihovog poslovanja, davali savete i preporuke za poštovanje zakona i odgovarali na pitanja u segmentu primene propisa iz različitih oblasti poslovanja, elaborirajući ovlašćenja i dužnosti inspektora i novog okvira za inspekcijski nadzor.

USAID Projekat za bolje uslove poslovanja pokrenut je u januaru 2011. godine sa ciljem da podrži aktivnosti usmerene na regulatornu reformu, unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti privatnog sektora u Srbiji. Značajan deo aktivnosti USAID BEP usmeren je na podršku reformi inspekcijskog nadzora, a njegove preporuke ugrađene su u novi Zakon o inspekcijskom nadzoru koji unapređuje koordinaciju rada inspekcija, jača preventivnu ulogu inspekcije, povećava delotvornost inspekcijskog nadzora, smanjuje sivu ekonomiju i unapređuje uslove poslovanja u Srbiji.

Pres kliping:

https://tvzonaplus.rs/privrednici-zakucali-na-otvorena-vrata-inspekcija/


 

 

Digitalizacija

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Pratite nas

  Regionalna privredna komora Niš, YouTube page LInkedIn RPK Nis@rpknis

Članarina 2018

Članarina 2018

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
jul 2018
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top