Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje

U saradnji sa Ministarstvom privrede, Ministarstvom pravde, Međunarodnom finansijskom korporacijom - članicom Grupe Svetske banke (IFC, World Bank Group) i uz podršku Vlade Švajcarske, koju predstavlja Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove, Privredna komora Srbije realizuje drugu fazu programa ''Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana''. Cilj ovog programa koji se realizuje kao svejvrsni „karavan“ jeste smanjenje rizika poslovanja i unapređenje okvira i prakse nesolventnosti, što bi trebalo da doprinese poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja. Posebna pažnja u programu posvećena je merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, pravovremeno reagovanje na zahteve tržišta, izbegavanje krize, ozdravljenje i restrukturiranje poslovanja i rešavanje problema korišćenjem raspoloživih instrumenata na koje program ukazuje.

  

Skup pod nazivom “Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje” održan je u petak, 19. oktobra, a pored predstavnika privrednih društava sa područja tri okruga, prisutni su bili i članovi Parlamenta privrednika PKS-RPK Niš. Predavači, prof.dr Dejan Erić, dekan beogradske Bankarske akademije i gospođa Ljiljana Matić, sudija privrednog suda u Beogradu, ponudili su u svojim predavanjima više opcija za prevazilaženje krize u poslovanju kompanija, kao što su medijacija, sporazumno finansijsko restrukturiranje i reorganizacija. “Finansijski problemi nikad ne nastaju sami od sebe, oni su često odraz čitavog niza drugih problema, koji su vezani za pitanje tržišta, konkurenciju, strukturu cene koštanja, organizacione propuste, zastarelu tehnologiju i drugo”, naglasio je prof. Dejan Erić u svom izlaganju. Jedan od zaključaka sa ovog skupa jeste neophodnost pravovremenog reagovanja u slučajevima nastajanja finansijskih problema ili nelikvidnosti kompanije, što bi umnogome bilo sprečeno planiranjem svakog segmenta poslovanja. U okviru izlaganja gospođe Božane Jakšić iz PKS, posebna pažnja bila je posvećena aspektima kriznog poslovanja koji se tiču sporazumnog finansijskog restrukturiranja i medijacije, kao načina za prevazilaženje problema.

Direktor RPK Niš, Aleksandar Milićević istakao je da je komora sistem koji postoji upravo i zbog razloga koji su bil tema ovog skupa, kao i da je RPK Niš spremna da se u novim tržišnim okolnostima aktivno uključuje u ovakve i slične projekte sa ciljem osnaživanja i edukacije privrednih subjekata i povezivanja sa drugim institucijama koje pomažu i unapređuju poslovanje. Skupom je predsedavao g.Andrija Radojičić, predsednik Parlamenta privrednika PKS-RPK Niš.  

 

 

 

 

Dualno obrazovanje

Dualno obrazovanje

 Dualno obrazovanje - Izjava o nameri Izjava o nameri za poslodavca           Uputstvo za popunjavanje izjave

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Članarina 2018

Članarina 2018

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
februar 2019
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
Beograd, Serbia
PKS, velika sala
  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Privredna komora Srbije organizuju javnu [...]
Datum :  utorak, 05 februar 2019
6
7
8
No Image
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
PKS – RPK Niš u saradnji sa emisijom o poljoprivredi AgroJug, organizuje savetovanje „Stanje [...]
Datum :  petak, 08 februar 2019
9
10
11
12
13
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Udruženje za hemisku, gumarsku industriju i industriju nemetala PKS i Služba za cirkularnu [...]
Datum :  sreda, 13 februar 2019
14
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj u cilju realizacije Strategije [...]
Datum :  četvrtak, 14 februar 2019
15
16
17
18
19
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
    Privredna komora Srbije u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca – Ministarstvo [...]
Datum :  utorak, 19 februar 2019
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top