Privredna komora Srbije

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija, e-mail: pknis@pks.rs

Tel: +381 18 510 999

LEDIB


Na 9. Međunarodnom sajmu preduzetništva Biznis baza 2010, u organizaciji LEDIB programa i RPK Niš, predstavili su se klasteri, udruženja i članice RPK Niš. Cilj ovog promotivnog nastupa bili su neposredni poslovni dogovori sa postojećim partnerima, ali i upoznavanja i uspostavljanja komunikacije sa novim partnerima, institucijama koje pružaju podršku, kao i vladinim institucijama o mogućim novim izvorima finansiranja za jugoistočnu Srbiju. Uspostavljeni su i kontakti sa donatorskom organizacijom iz Nemačke i američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID, sa kojima će se nastaviti započeti pregovori u cilju kreiranja novih radnih mesta na jugu Srbije.

 
Opširnije...


U okviru projekta "Izgradnja kapaciteta Regionalne privredne komore Niš", koji će do kraja 2012. realizovati RPK Niš u saradnji sa LEDIB programom, 30. novembra 2010. održana je edukacija na temu "Ocena zadovoljstva članica" za sekretare i saradnike RPK Niš. Cilj edukacije bio je upoznavanje sa neophodnošću kontinuiranog i sistematskog istraživanja potreba i stepena zadovoljstva članica, radi kreiranja efiksanih radnih planova i strategije daljeg razvoja RPK Niš.

 


Koncept projekta "Izgradnja kapaciteta RPK Niš" se bazira na rezultatima istraživanja potreba tržišta (članica - velikih, srednjih i malih preduzeća sa područja Niškog regiona) i oceni potreba zaposlenih RPK Niš za edukacijama. Na osnovu analiziranih rezultata istraživanja, LEDIB program i rukovodstvo RPK Niš pristupiće kreiranju trening i koučing programa za rukovodstvo i zaposlene RPK Niš.

 

Unapređenje kapaciteta i performansi RPK Niš podrazumeva promenu stavova u odnosu na članice u zavisnosti od aktuelnih privredno-ekonomskih prilika u cilju povećanja nivoa zadovoljstva članica i kreiranja boljeg poslovnog ambijenta.


U četvrtak, 11. novembra u Ražnju i petak, 12. novembra 2010. u Gadžinom Hanu, predsednici Opština i Udruženja preduzetnika, predstavnici Regionalne privredne komore Niš i direktor LEDIB programa potpisali su Sporazume o saradnji, čijom realizacijom održivost novoformiranih Udruženja preduzetnika postaje izvesnija, na zadovoljstvo osnivača i ostalih članica. Na ovaj način preduzetnicima sa područja opština Ražanj i Gadžin Han informacije o pristupu domaćim i inostranim fondovima, tržištima i strateškim partnerima postaju dostupnije, a pomoć u pripremi projektne dokumentacije i uspostavljanju poslovnog povezivanja realnija.

 
Opširnije...

Poslednje nedelje septembra 2010. delegacija u sastavu g-din Milovan Kocić, predsednik RPK Niš, g-din Miodrag Stojadinović, predsednik Skupštine RPK Niš, g-din Carsten Lund, direktor LEDIB programa i g-đa Danka Milojković, koordinator komponente za razvoj poslovnih organizacija LEDIB programa, bili su gosti Danske industrijske konfederacije u Kopenhagenu.


Program posete je obuhvatao učešće srpske delegacije na prezentacijama o organizaciji, strategiji zastupanja, uslugama i međunarodnoj saradnji DI sa EU i zemljama u svetu. Prezentacije su održane od strane izvršnih direktora ove poslovne organizacije. Pored predstavnika iz Srbije, gost ovog programa posete bio je i predstavnik iz Maroka g-din Mounir Ferram, direktor CGEM.

 
Opširnije...

Regionalna privredna komora Niš, kao deo komorskog sistema Srbije, uz partnersku pomoć LEDIB-a, među prvima je pristupila ozbiljnim organizacijskim izmenama i hrabro zakoračila ka novim zahtevima koje njenim članicama i komorskom sistemu u celini diktiraju prilike i veliki izazovi aktuelnog privredno-ekonomskog trenutka.

Projekat pod nazivom "Izgradnja kapaciteta Regionalne privredne komore Niš", koji će do kraja 2012. realizovati RPK Niš u saradni sa LEDIB programom, ubrzao je hod Regionalne privredne komore Niš ka neophodnim promenama i kvalitativnom pristupu kadrovskoj i strukturnoj reorganizaciji, u duhu zahteva vremena i njenih članica - svih privrednika i preduzeća sa područja nišavskog, pirotskog i topličkog okruga.


17. avgusta u prostoru Regionalne privredne komore Niš, održan je sastanak predstavnika RPK Niš i udruženja preduzetnika čiji je osnivač LEDIB. Tema sastanka bila je unapređenje saradnje između ovih udruženja i Regionalne privredne komore Niš. Obe strane iznele su niz kvalitetnih predloga za unapređenje saradnje, uz zaključak da je potrebno da udruženja što je pre moguće sačine listu problema koji muče njihove članove i dostave je RPK Niš, kako bi se oni zajednički razrešavali.

 
Opširnije...


Ubrzani hod Regionalne privredne komore Niš ka neophodnim promenama i kvalitativnom pristupu kadrovskoj i strukturnoj reorganizaciji u duhu zahteva vremena i njenih članica - svih privrednika i preduzeća sa područja nišavskog, pirotskog i topličkog okruga - ovih dana ulazi u svoju novu fazu. Projekat pod nazivom "Izgradnja kapaciteta Regionalne privredne komore Niš", koji će do kraja 2012. realizovati RPK Niš u saradnji sa LEDIB programom, nastavlja se angažovanjem Agencije za poslovni konsalting "LSL consulting" iz Kragujevca, i psihologa, g-đe Nadežde Tošić, koja je u ime agencije 4. i 5. avgusta sprovela testiranja, radionice i individualne intervjue sa zaposlenima u RPK Niš.

 
Opširnije...

Strana 1 od 2

 

 

Dualno obrazovanje

Dualno obrazovanje

 Dualno obrazovanje - Izjava o nameri Izjava o nameri za poslodavca           Uputstvo za popunjavanje izjave

Vesti

Kursna lista NBS

Newsletter

Članarina 2018

Članarina 2018

Registrovani korisnici

FNT 2017

III Forum naprednih tehnologija

Kalendar događaja

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
februar 2019
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
Beograd, Serbia
PKS, velika sala
  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Privredna komora Srbije organizuju javnu [...]
Datum :  utorak, 05 februar 2019
6
7
8
No Image
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
PKS – RPK Niš u saradnji sa emisijom o poljoprivredi AgroJug, organizuje savetovanje „Stanje [...]
Datum :  petak, 08 februar 2019
9
10
11
12
13
Niš, Serbia
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Udruženje za hemisku, gumarsku industriju i industriju nemetala PKS i Služba za cirkularnu [...]
Datum :  sreda, 13 februar 2019
14
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
  Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj u cilju realizacije Strategije [...]
Datum :  četvrtak, 14 februar 2019
15
16
17
18
19
PKS RPK Niš - velika sala na II spratu
    Privredna komora Srbije u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca – Ministarstvo [...]
Datum :  utorak, 19 februar 2019
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Izdvajamo

Vodič za izvoz u Rusiju

Go to top